Annons

Wictor har laddat om – har medalj som mål

Sport • Publicerad 22 juli 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Wictor Pettersson.Arkivbild
Wictor Pettersson.Arkivbild

Häglingesonen Wictor Petersson, 18, slog under mästerskapets första dag i tisdags till med dubbla personliga rekord och var nära brons i kula. 20.65 räckte slutligen till en fjärdeplats i en final som höll allra högsta klass.

När junior-VM i morgon fortsätter i polska Bydgoszcz är det dags för Wictor Petersson att kasta diskus. Även om kula är hans starkaste gren så ser han med tillförsikt fram emot släggkastningen.

Annons

– Man siktar alltid på att vinna, men medalj känns ändå hyfsat rimligt. Det handlar om att göra sitt bästa och se vad man kommer, säger han.

– Jag blev rätt urladdad efter kulan, men det blev en ganska så lång paus efter med flera dagar mellan grenarna, så jag är laddad. Det känns stabilt. Jag har försökt behålla energin.

Nu när du har hunnit smälta det lite, känns det snopet att det inte blev medalj i kula?

– Det är klart det är tråkigt att inte få medalj, men jag stötte bra och långt. Det var ju en halvmeter ”pers”, så samtidigt som jag är besviken är jag glad.

De senaste dagarna har Wictor fått tid att ta det lugnt och har kunnat varva träning med att följa landslagskompisarnas framfart på tävlingsarenan.

– Man är ju i Polen och man är på mästerskap, så man får ju försöka ha lite kul också, säger han.

Han berättar att han under det sista träningspasset på fredagsmorgonen fick i väg lätta och stabila kast, och han fick därmed de besked han ville ha med sig inför lördagen.

– Det var precis det passet som jag ville ha.

Nils Jönsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons