Annons

Ska skydda tjejer på festivalen

knislinge/hässleholm Ingela Hansson har fått sammanlagt nästan 3 000 medlemmar i de två facebookgrupperna efter att hon tog initiativet att skydda flickor från sexuella trakasserier. Nu ska de ut på sin första festival.
Östra Göinge • Publicerad 27 juli 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Trygghet för flickor och tjejer i Skåne heter gruppen som Ingela Hansson startade för ungefär bara två veckor sedan. Gruppen har i nuläget runt 800 medlemmar och det har spridits fort. Initiativet började redan i februari med en annan grupp som kallas Sluta Tafsa, som Ingela startade efter de sexuella trakasserier som hände i samband med nyår i Köln. Denna grupp har över 2 000 medlemmar och ökar för varje dag.

Annons

Tanken med gruppen Trygghet för flickor och tjejer i Skåne är att medlemmarna ska hjälpas åt att hålla koll och finnas på plats för att tjejer ska kunna känna sig trygga.

Efter allt som har hänt unga tjejer runt i landets festivaler, fasar nu Ingela inför Skånes kommande festivaler. Gruppen efterlyser fortfarande folk som vill vara med och göra en insats i både Helsingborg och Malmö. Däremot var Helgeåfestivalen en skånsk festival som själva tog initiativet att bjuda in Ingela Hansson och de andra volontärerna. Nicke Hanell vill inte ha sexuella trakasserier på Helgeåfestivalen.

Han har varit bekant med Ingela Hansson sedan tidigare och har sett hennes engagemang på facebook, och tog därefter kontakt med henne.

Ingela Hansson och de andra volontärerna kommer vara på festivalen både fredag och lördag. De kommer att röra sig i området, men också sprida ut sig i publiken framför scenen och hålla lite extra koll.

Cajsa Bengtsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons