Annons

Succé för utebio – bäddat för repris

Lönsboda Utebio i Lönsboda – det verkar kunna bli något som återkommer. Efter premiären på torsdagskvällen är det upplagt för att ordna något liknande igen. Det säger Jimmy Ekborg, som samordnade filmvisningen.
Osby • Publicerad 29 juli 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Konceptet med utebio i Ollonskogen kan komma att återkomma. Det efter premiärsuccén. Foto: Privat
Konceptet med utebio i Ollonskogen kan komma att återkomma. Det efter premiärsuccén. Foto: Privat

För första gången ordnades det utomhusbio i Ollonskogen i Lönsboda i torsdags. Mellan 300 och 400 personer slog sig vid klockan 22 ner framför storbildsskärmen för att se långfilmen En man som heter Ove.

– Det blev braksuccé, säger Jimmy Ekborg, som var samordnare för evenemanget.

Annons

Han hoppas nu på att utebion kommer att återkomma igen nästa sommar och konstaterar att intresset, särskilt bland barnfamiljer, var stort.

Filmvisningen blev verklighet efter att Jimmy Ekborg ansökt om medel från kommunen. Medlemmar från föreningarna Lönsboda GoIF och Lönsboda IBK hjälpte också till med försäljning och det praktiska under visningen.

Nils Jönsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons