Annons

Marsch för paviljong och demokrati

Hässleholm • Publicerad 3 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Ronny Larsson, Jan Berg, Evert Storm och Leif Henningsson kallade till presskonferens och berättade om den stundande marschen för att bevara paviljongen.                foto: Magnus wahlström
Ronny Larsson, Jan Berg, Evert Storm och Leif Henningsson kallade till presskonferens och berättade om den stundande marschen för att bevara paviljongen. foto: Magnus wahlström

Marschen har sin början vid Hässleholms Stadshus och går via Vankivavägen med slutstation Musikpaviljongen. Väl framme utlovas musikunderhållning.

– Förhoppningsvis ska marschen stärka opinionen för paviljongen ytterligare, säger Leif Henningsson som tillsammans med Ronny Larsson, Jan Berg och Evert Storm höll i presskonferensen.

Annons

Den långdragna kampen för paviljongens fortsätta existens har pågått länge. Men hoppet finns kvar.

– Vi hoppas ju kolossalt mycket på att paviljongen ska få stå kvar. Parken är en oas för hässleholmarna och det är ett helgerån att förstöra den, säger Evert Storm.

Tidigare i år samlades 5 000 namnunderskrifter in som stöd för att bevara paviljongen. Dessa namnunderskrifter har kommunen valt att inte godkänna.

– Man får inte vara så nonchalant. Någon gång måste man öppna ögonen och se att man har fel, säger Evert Storm.

Just det faktum namnunderskrifterna inte tagits i beaktande menar de medför att sakfrågan om paviljongen i det närmaste underordnas till förmån för en allmän frågeställning om demokrati.

– Hela frågan betecknar ett underskott på demokrati i kommunen. Marschen blir således även en marsch för demokratin, säger Ronny Larsson.

Tidigare har paviljongens beskyddare dryftat möjligheten att starta ett parti till valet 2018. Leif Henningsson bekräftar att tanken fortfarande är aktuell.

– Ett parti är fortfarande på tal. Det är trots allt 5 000 personer som skrev på uppropslistan. Att alla de skulle rösta på partiet är förstås orealistiskt, men nog skulle vi kunna få en del röster.

Avslutningsvis uppmanar Evert Storm alla som känner för paviljongen att ansluta till marschen.

– Alla som känner för detta borde ställa upp och det tror jag att de gör. Det blir ett rejält tåg under förutsättning att vädret står oss bi.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons