Annons

Nytt högt vite för skrotbilar

HÄSSLEHOLM/SÖSDALA Fastighetsägaren har fått flera uppmaningar om att rensa tomten på skrotbilar. Ingenting har gjorts, och nu vill miljönämnden få ett vite på 210 000 kronor utdömt mot fastighetsägaren.
Hässleholm • Publicerad 24 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Ärendet med skrotbilarna började i mars 2013 då miljökontoret fick in ett klagomål angående nedskräpning på en tomt alldeles intill riksväg 23 vid Sösdala. På fastigheten finns sammanlagt 23 olika fordon samt ett flertal oljefat och cisterner, och dessa har miljökontoret krävt att fastighetsägaren ska forsla bort.

Trots flera uppmaningar har inte detta gjorts och i januari 2014 förelades ett vite, ett vite som blev utdömt av mark- och miljödomstolen i januari 2015.

Annons

– Den förra domen var på 24 000, men vi vet faktiskt inte om han har betalat den eftersom vi inte får reda på det. Men tiden för vitet har gått ut, säger miljöinspektör Daniel Rasmusson.

Miljökontoret har sedan gjort nya besök men ingenting har hänt på fastigheten, och i augusti i fjol förelade miljönämnden om ett nytt vite men den här gången på 210 000 kronor. Nu ansöker nämnden hos mark- och miljödomstolen att vitet ska utdömas.

– Vi har varit där och tittat, och det enda som hänt är att gräset har blivit längre. Ingenting har flyttats eller forslats bort, säger Daniel Rasmusson.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons