SHL-glans i Tyrs Hov

Sport 985 åskådare hade sökt sig till Tyrs Hov där SHL-laget Rögle träningsspelade mot AIK. Ängeholmslaget var det bättre laget och vann med 4–1 efter periodsiffrorna 0–0, 3–1 och 1–0.
Sport • Publicerad 25 augusti 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Med tanke parkeringskaoset utanför Tyrs Hov kunde man tror att publiksiffran var dubbelt så stor.

Då den nya multihallen byggs på den gamla parkeringen fick många av åskådarna ställa sina bilar på villagatorna runt ishallen.

Matchen började ganska trevande och det skapades inte många chanser i den första perioden. Men Rögle kom ut taggade till den andra perioden och gjorde 1–0 redan efter 1,51 genom Filip Karlsson.

Bara 14 sekunder senare kom 2–0 och denna gång var det Daniel Sylwander som var målskytt.

Daniel Olsson-Trkulja reducerade omgående till 1–2 och hade sedan bland annat ett power play-läge men kunde då inte överlista Lars Volden i Röglemålet.

I stället blev det 3–1 efter mål av transatlanten Bryan Lerg.

I slutet av den tredje perioden kunde sedan Simon Ryfors göra 4–1 i öppen bur.

I Rögle ser det riktigt spännande ut med andralinen bestående av backarna Timothy Liljegren och Dominik Granak samt forwardsspelarna Mathias From, Jack Connilly och Bryan Lerg.

Segern var för övrigt Rögles andra raka då de i träningspremiären besegrade Leksand.