Annons

Minus för Trollabadet efter en trög sommar

GLIMÅKRA Ostadigt väder och dubbla inbrott
Östra Göinge • Publicerad 29 augusti 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Trollabadet. Foto: Peter Paulsson
Trollabadet. Foto: Peter Paulsson

Det här är andra året med Göinge Trollacenter vid rodret för friluftsbadet i Glimåkra och Dennis Eliasson och de övriga i Trollacenter kan tyvärr se tillbaka på en ganska tung sommar.

De soldränkta och stekheta sommardagarna har varit för få och det ostadiga vädret har ställt till det.

Annons

– Det har inte varit jättelysande, säger Dennis Eliasson om säsongen.

– Att köra ihop Trollabadet ekonomiskt är väldigt svårt om man inte har vädret med sig. Och vädret har inte varit gynnsamt. Det har ju påverkat antalet badbesökare och det har påverkat försäljningen.

Eliasson kan redan nu säga att sommaren innebär ett minusresultat, men han avvaktar med att gå in på vilka summor det handlar om.

– Vi ska samla ihop allting och ha ett möte på onsdag. Sen ska vi ha möte med kommunen nästa vecka och se hur vi ska gå vidare, säger han.

Kan det bli så att Trollacenter släpper driften av badet och låter kommunen sköta det kommande säsonger?

– Det får vi se. Vår intention är att köra vidare och kommunen vill förlänga kontraktet med två år. Men det där ska vi diskutera nästa vecka, vi kan ju inte köra vidare med förlust.

Utöver en hel del otur med vädret har Trollacenter under sommaren drabbats av två inbrott i kiosken, vilket tvingade Trollabadet att ställa in ”kiosktömningen” sista helgen med en del avslutningsaktiviteter för barn.

Efter andra inbrottet sa Dennis Eliasson till Norra Skåne:

– Allt det här bara för att få med sig lite godis och dricka, det är idiotiskt. Vi förvarar ingenting av värde i kiosken. Vi kommer att sätta upp kameror och ha det i fortsättningen.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons