Annons

Öresundstouren bäddade för finalspelet

Sport Öresundstouren är unik i svensk bangolf eftersom den tillhör de få tävlingar där det är hyfsade prispengar inblandade.
Sport • Publicerad 30 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Öresundstouren, tävling 4, Hässleholmsgården EB
Öresundstouren, tävling 4, Hässleholmsgården EB

Öresundstouren är unik i svensk bangolf eftersom den tillhör de få tävlingar där det är hyfsade prispengar inblandade.

Under helgen bäddades för kommande finalspel när 40 spelare gjorde upp om finalplatserna på Hässleholmsgårdens EB-banor.

Annons

– Det kommer att bli 27 spelare i finalen eftersom det krävs att man varit med i tre kvaltävlingar för att få spela finalen, berättade Sjöviken IF:s ordförande Leif Nilsson.

Förutom Hässleholmsklubben arrangeras turen av Linjen i Landskrona (filtbana), Hjelmsjö (EB-bana) och Malmö BGK (filt). Tävlingen på Hässleholmsgården var den fjärde innan finalen vilken avgörs på samma plats den 11 september.

Landslagsspelaren Fredrik Tagesson, Skoghall men bosatt i Olofström fanns i Hässleholm och vann den öppna klassen genom att snitta 22,8 på den fem varven. Främste utmanare var dock en liten överraskning nämligen hemmaspelaren Jan-Åke Persson som hade 23,6 och ett slag bättre än Peter Ericsson, Hjelmsjö.

– Men det blir ingen final för min del eftersom det här var den enda tourtävlingen som jag deltagit i den här sommaren, förklarade Jan-Åke Persson som vann Öresundsturen 2013 men spelat ganska lite under den här säsongen.

Istället är det klubbkamraterna Mats Olsson och Per Olof Isaksson som Hässleholmsklubben främst får sätta sin tillit till i finalen. Men även Lena Nilsson, Leif Nilsson och Kenneth Granholm från Sjöviken kommer att spela finalen liksom Mats Nilsson, från Perstorp, som numera spelar för Växjö. Första priset i tävlingen är 7 000 kronor och 18 av deltagarna får någon form av prispengar.

Att Sjöviken nu också får finalen beror naturligtvis på den nya EB-banan (klubbens tredje) vilken betytt mycket för klubben.

– Vår EB-bana har betytt ett lyft för klubben på alla sätt och inte bara det att vi kan flera tävlingar hit utan allmänhetens spel har ökat rejält under säsongen, berättar Leif Nilsson.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons