Annons

Rasmusson (S) hoppar av omsorgsnämnden

HÄSSLEHOLM Alla överraskad av hans plötsliga avhopp
Hässleholm • Publicerad 31 augusti 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Thomas Rasmusson (S) lämnar posten som ordförande i omsorgsnämnden med omedelbar verkan. Foto: Mårten Svemark
Thomas Rasmusson (S) lämnar posten som ordförande i omsorgsnämnden med omedelbar verkan. Foto: Mårten Svemark

I samband med att omsorgsnämnden hade presskonferens på onsdagsmorgonen efter deras möte dagen innan tillkännagav Thomas Rasmusson att han med omedelbar verkan avgår som ordförande i nämnden

– Mitt hjärta håller inte längre. Några ytterligare kommentarer lämnar jag inte, säger Thomas Rasmusson.

Annons

– Jag kommer att lämna in min avskedsbegäran till partiet i dag. Däremot kommer jag att sitta kvar i fullmäktige och ha kvar mina andra uppdrag i partiet, säger Thomas Rasmusson som flera gånger uttalat hur tufft ordförandeskapet är.

I mars i år sa han ”Det är klart att jag närmar mig den punkten där jag känner att det inte är möjligt att spara mer” till tidningen.

Både omsorgsförvaltningens chef Annika Andersson och nämndens förste vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) var chockade efter hans besked.

– Vi fick beskedet i går, men det var bara de närmaste som fick reda på det. Hela nämnden vet inte om det, säger Solbritt Lindborg som nu går in som ordförande fram tills dess att Socialdemokraterna utsett ett nytt namn.

Annika Andersson, som själv gått ut med att hon kanske inte är rätt person som omsorgschef om konsulten som nu ser över verksamheten kommer med förslag som löser nämndens problem, beklagade Thomas Rasmussons avhopp.

– Jag tycker det är djupt olyckligt att han avgår. Han har varit en mycket engagerad ordförande och en stor tillgång för nämnden och förvaltningen. Thomas har alltid förstått oss och utmanat oss på förvaltningen. Jag är ledsen på riktigt för det här, säger Annika Andersson.

Funderar du också i banorna att avgå nu?

– Nej, det gör jag inte. Ser man till den här konsultrapporten så får jag faktiskt mycket beröm där. Och skulle jag avgå så skulle jag inte gjort det för ordförande lämnar nu, säger Annika Andersson.

Kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S) fick beskedet i tisdags kväll, och precis som övriga beklagar hon Thomas Rasmussons avhopp.

– Vi tappar mycket erfarenhet och kompetens. Men det är en utsatt position och ett tungt uppdrag. säger Lena Wallentheim.

Annons

Du ser inte avhoppet som en besvikelse från hans sida att nämnden inte får tillräckligt med pengar?

– Det är inget som han framfört. Snarare så tycker jag att vi har haft en väldigt bra dialog, säger Lena Wallentheim.

Omsorgsnämndens andre vice ordförande Åsa Erlandsson (SD) hade ingen aning om Thomas Rasmusson avhopp när tidningen når henne på onsdagsförmiddagen.

– Det visste jag inte, säger hon och blir tyst någon sekund.

– Jag kan förstå honom. Det är inte roligt att diskutera besparingar hela tiden. Men jag tycker att han har varit en bra och engagerad ordförande som har respekterat allas åsikter, säger Åsa Erlandsson.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons