Annons

Återförening drog in kvarts miljon kronor

OSBY Pengarna villkoras för musikskolans verksamhet
Osby • Publicerad 27 september 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Cirka 3 000 personer kom till Parksolan för att se och lyssna på Wizex. Dagen var så lyckad att musikskolan nu får en check på cirka 250 000 kronor. 	Foto: Jörgen JOHANSSON/ARKIV
Cirka 3 000 personer kom till Parksolan för att se och lyssna på Wizex. Dagen var så lyckad att musikskolan nu får en check på cirka 250 000 kronor. Foto: Jörgen JOHANSSON/ARKIV

Sommarens stora snackis var att Wizex originaluppsättning skulle återförenas för en dag och spela tillsammans på Parkskolans skolgård. Och Osbyborna, och säkerligen många andra också, slöt upp mangrant och gjorde dagen till den succé som arrangerande Osby Shopping hoppades på.

Men det var inte över i och med spelningen, för redan när återföreningen planerades bestämdes det också att det eventuella överskottet från dagen skulle tillfalla Osby musikskola. Den exakta summan är inte klar på kronan då det finns någon faktura kvar till redovisningen, men citysamordnaren Jankov Månsson kan ändå ge besked på hur mycket överskottet är på.

Annons

– Det lutar åt cirka 250 000 kronor som kommer att gå till musikskolan, säger Jankov Månsson.

– Wow, säger Åke Berglund som är rektor för Osby musikskola.

– Det är klart att man hoppades att det skulle komma lite folk och man fantiserade om hur mycket det skulle kunna bli, men att det skulle bli så här mycket trodde jag aldrig, säger Åke Berglund som själv fått nyfikna frågor om hur mycket pengar överskottet skulle landa på.

Eftersom inget är helt klart ännu och pengarna inte överlämnats så har de inom musikskolan inte heller bestämt vad pengarna ska användas till, men det finns idéer.

– Vi kommer att sätta oss ner och gå igenom allt, men det är klart att det redan nu finnas tankar. Det kan vara så att det kan bli en hjälp för de som har det lite svårt ekonomiskt att köpa instrument. Det kanske blir till något projekt som vi kan starta. Eller till någon extra personalresurs. Det finns många idéer, men att det helt och hållet ska komma eleverna tillgodo är det inget snack om, säger Åke Berglund.

Och på den punkten får han medhåll av Jankov Månsson.

– De här pengarna ska inte räknas in i budgeten utan de kommer att villkoras på något sätt, säger Jankov.

Att pengarna kommer väl till pass kan Åke Berglund inte annat än att hålla med om.

– Vi har ju ett fantastiskt kulturutbud i kommunen, och i musikskolan är det kö till gitarr, piano och slagverk. Så det är klart att det här bara är positivt.

Även om det nu gått en månad sedan Wizex spelning tänker han tillbaka på den.

– Det var så jättekul med så mycket folk och att det blev så lyckat, säger Åke Berglund.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons