Annons

Tredje gången gillt för nyårsrevyn

Osby • Publicerad 28 september 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Jessica Persson och Lars Magnusson hoppas på sex utsålda föreställningar med 290 personer i publiken varje gång när de bjuder på nyårsrevy för tredje året i rad.        Foto: Robert Rolf
Jessica Persson och Lars Magnusson hoppas på sex utsålda föreställningar med 290 personer i publiken varje gång när de bjuder på nyårsrevy för tredje året i rad. Foto: Robert Rolf

Efter att ha satsat hårt på att få igång en revytradition var det egentligen aldrig någon tvekan från Lars Magnussons och Jessica Perssons sida att det skulle bli en revy i år också.

– Det är precis när man spelat klart alla föreställningarna som man pustar ut, för det är så intensivt. Men sen börjar man fundera och tänka och komma på nya idéer, så det var aldrig någon tvekan, säger Lars Magnusson som fick extra inspiration under årets revy-SM.

Annons

– Vi hade faktiskt två bidrag med där, och det visar att vi håller hög kvalitet på det vi gör. Det är inte så enkelt att komma med där med ett bidrag, och vi hade två.

Årets revy, som precis som tidigare år har premiär på nyårsafton, kommer att rulla i ungefär samma hjulspår som tidigare år. Humor blandat med sång och dans är det som gäller.

– Skrattet i högsätet är vårt motto. Det ska vara roligt att gå på revy, säger Lars Magnusson.

– Vi kommer givetvis att skämta om en del lokala saker som kommunhuset och ishallen för publiken vill känna igen sig och förväntar sig det. Men man ska kunna komma hit utan att vara från Osby för det här ska vara en revy och inte en lokalrevy, säger Jessica Persson som tillsammans med Lars Magnusson utgör en liten del av ensemblen.

Övriga som kommer att synas på scen är Pär Nymark (som även kommer att regissera revyn), Camilla Isaksson, Anna-Karin Lennartsson, Jörgen Sjöberg och två dansare.

– Vi tittade på videon från i fjol och insåg att vi inte skulle dansa, så därför blir det två tjejer som kan det mycket bättre än vi, säger Lars Magnusson.

Och så Jörgen Sjöberg!?

– Ja. Vi är så glada för att han tackade ja till att komma hem och vara med. Det ska bli så roligt att ha honom på scen, och det blir roligt för honom att få visa upp sig på hemma-plan, säger Jessica Persson.

På måndag ska de två träffa regissören Pär Nymark för en första sittning sedan räknar de med att det blir full fart med skrivande och repetitioner fram till nyår.

Har ni något namn på revyn?

Annons

– Den ska heta Anno 2017, säger Lars Magnusson.

– Jaså. Bestämde du det i morse, säger Jessica Persson i riktning mot Lars.

– Vi vill ha något namn på revyn, men det är väldigt svårt att komma på något riktigt slagkraftigt. Så under tiden får den ha arbetsnamnet Anno 2017, säger Lars Magnusson.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons