Annons

Allvarlig tabbe som aldrig skulle ha gått att göra

Kristianstad Kommunstyrelsen var inte nöjda med det föreslagna hyresavtalet och skickade tillbaka det till nämnden för omarbetning. Sedan glömde man att följa upp beslutet.
Publicerad 29 september 2016 • Uppdaterad 15 december 2021
Pierre Månsson (L) kommunstyrelsens ordförande.
Pierre Månsson (L) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi räknade med att det inte gjordes några förändringar i det tidigare avtalet, eftersom vi inte hörde något från nämnden, säger Pierre Månsson (L) kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsen var inte nöjda med utredningen 2011 och godkände inte avtalet och ville dessutom att avtalet skulle granskas av jurist om det var möjligt att ändra det under löpande avtalstid.

Annons

– Vi tar till oss av revisorernas kritik. Det måste upprättas ett system där ärenden som återremitteras återkopplas till kommunstyrelsen, förklarar Pierre Månsson och betonar att Bengt-Åke Kjell har gjort ett mycket bra jobb som förvaltningschef under sina 16 år på jobbet.

Men tabben han gjorde var så allvarlig att den inte kunde förbises.

– Det var därför vi beslutade att avskeda honom.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons