Annons

Stefan Jansson ny tränare i ”Krubban”

Sport • Publicerad 26 oktober 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Lunds BK gick inte över ån efter vatten i sin jakt för att hitta avgående tränaren George ”Rossi” Eterovics ersättare.

Han fanns redan i stan, dessutom på cykelavstånd från Klostergårdens idrottsplats. Ja, Stefan Jansson fanns faktiskt redan i klubben.

Annons

– Där började jag på deltid i somras som akademiansvarig, upplyser Stefan.

Till hans redan viktiga uppdrag som ungdomsansvarig i LBK och instruktör för eleverna på fotbollsprofilen på Svaneskolan har nu adderats seniortränaransvaret. Stefan Jansson jobbar numera på heltid i LBK.

– Jag har sett en del av LBK:s division 2-matcher. Ett bra lag som jag tyckte slarvade en del i vissa bitar.

Han har redan tagit över efter ”Rossi” och hunnit köra två pass. Han tror sig ha hand om ett lag med ljus framtid.

– Ett ungt lag vi måste värna om och slipa till i varje detalj. U19-laget blev sexa i sin serie och bästa lag bakom fem allsvenska klubbar.

– De spelade hyfsat jämnt med Malmö FF. De slog IFK Göteborg och BK Häcken på bortaplan. Här har vi en guldgruva av spelare att förädla, påstår Stefan Jansson.

Sedan han och familjen slog sig ner i Lund och Skåne har Stefan Jansson tränat IFK Hässleholm, BW90 och Eskilsminne. Han förde direkt Eskilsminne till division 2-serieseger 2014, men blev sidsteppad i slutet av 2015 när klubben tog in Martin Pringle, en manöver som inte räddade laget kvar i den extremt tuffa ettan.

– Efter detta valde jag att ta ett break för att reflektera över vad som man gjort rätt och fel.

Någon längre paus blev det emellertid inte. Sportchef Bosse Cronqvist värvade honom till LBK i somras.

– Vi stod inför en nyordning på kansliet och en vidareutveckling av kvalitetsarbetet, berättar Cronqvist.

Annons

Med Stefan Jansson vid rodret hoppas Cronqvist på en snar comeback i division 1.

– Det är klart att vi gärna vill dit igen, men vi känner ingen panik. Allt måste ske under ordnade förhållanden. Vi har gått igenom ett stålbad. Några akuta ekonomiska problem, så som det var i slutet av 2014, har vi inte.

– Vi har städat undan och har åter näsan över vattenytan. I dag har vi 39 fotbollslag i LBK och ett 80-tal tränare. Vi har ökat medlemsantalet enormt på några år. LBK är som ett storföretag, deklarerar Bosse Cronqvist.

Jonny Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons