Annons

Andra Osbysegern kom borta mot Lund

Sport • Publicerad 27 oktober 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var en riktigt skön seger för Osby i Lund efter den jobbiga inledningen på Hockeytvåan.

– Visserligen var det ett rätt så stukat Lund med bara 14 utespelare, säger Osbytränaren som menar att det egentligen bara var i den första perioden som det var match.

Annons

Efter en jämn inledning kunde Joel Fantenberg spräcka nollan i den 13:e minuten. Han assisterades av tvillingarna Daniel och Fabian Bohman. 2–0 till Osby kom strax efter genom Stefan Baitson med assistpoäng av Jakob Ryman och Oliver Nilsson.

– Tycker sedan vi kontrollerade matchen helt och hållet, menar ”Chippen”.

Joel Fantenberg ökade på till 3–0 två minuter in på den andra perioden. I mitten av perioden gjorde Jakob Ryman även 4–0 assisterad av Stefan Baitson.

I den tredje perioden fortsatte Osby att ösa på och gjorde i mitten av denna tre mål på lika många minuter. Lukas Björnsson satte 5–0, Joel Fantenberg 6–0 medan Daniel Petersson fastställde slutsiffrorna till 7–0.

Osbys överlägsenhet underströks av skottstatistiken som var 50–34 i Osbys favör.

– Var imponerad av Fantenberg som gjorde tre fina mål. Två av dem kom efter det att han följt med framåt upp i anfallet, säger ”Chippen” som även var nöjd med att hans lag höll nollan.

– Victor Bergelin var lugn och stabil i målet. Riktigt skönt för honom att han fick hålla nollan.

Även om Lund kanske inte var lika bra som de brukar tyckte Osbytränaren det var fin seger.

– Kan inte annat än vara nöjd efter en 7–0-seger nere i Lund. Tycker att vi spelmässigt blir allt bättre och hela tiden tar steg framåt.

– Dessutom skönt att hålla nollan bakåt och samtidigt producera framåt.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons