Annons

Stämningsfull jul med Vindonia

Publicerad 30 november 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Trion Vindonia, Lise Enochsson, Karin Blom och Susan Syverson, ger en julkonsert i Hässleholm på lördag. PRESSBILD
Trion Vindonia, Lise Enochsson, Karin Blom och Susan Syverson, ger en julkonsert i Hässleholm på lördag. PRESSBILD

Hon har länge drömt om att få göra en julkonsert i samma anda som julkonserten Acoustic Christmas som hon som barn brukade gå på med sin familj i födelselandet USA.

För två år sedan bildade hon trion Vindonia tillsammans med Lise Enochsson, som sjunger, och Karin Blom som spelar fiol och med den som stomme kändes tiden nu äntligen mogen.

Annons

– Detta året blir det en konsert speciellt för Hässleholm, men vi hoppas kunna bygga vidare på det här, säger Susan Syverson.

Konserten består till övervägande delen av julsånger.

– Det blir mycket nordisk musik, lite keltiskt och några sånger från USA. Vacker och innerlig musik som folk kommer att känna igen. Ingen ska gå härifrån utan att känna hopp och julstämning, säger Susan Syverson.

Vindonia gästas under konserten av Anna Tengstrand på flöjt, Thomas Ringdahl på sopransaxofon och Paddy Lawless på gitarr och det irländska slagverksinstrumentet bodhrán.

Konserten ges i Blå salongen på lördag, den 3 december, klockan 19 och biljetter finns både på förköp och i entrén.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons