Annons

Falsk polis lurade barn – igen

ÖSTRA GÖINGE 30-åringen från Östra Göinge hotade, anklagade och beordrade sina offer – döms nu för tredje gången.
Östra Göinge • Publicerad 8 december 2016 • Uppdaterad 25 november 2021

”Den falske polisen” dömdes av Alingsås tingsrätt till skyddstillsyn 2011. Han hade då under lång tid haft kontakt med flera unga pojkar på nätet. Han uppgav att han var polis och att han höll på med en brottsundersökning där pojkarna skulle vara inblandade. Han träffade flera av pojkarna, som var mellan 11 och 14 år, på olika platser och höll ”förhör” med dem. Han satte då på dem handfängsel och tog bilder på dem.

I december 2012 dömdes han på nytt för liknande brott av Nyköpings tingsrätt.

Annons

Nu har 30-åringen från Östra Göinge ännu en gång dömts för liknande brott.

Den falske polisen har sedan tvingat flickan att behålla kontakten med honom på olika sätt. Hon skulle skicka dagliga hälsningar och pengar samt skicka foton på sig själv – bland annat foton utan tröja men med bh.

Kort efter att kontakten med flickan upphört kontaktade den falske polisen en då elvaårig pojke.

Annons

Den 30-årige mannen från Östra Göinge döms nu av Västmanlands tingsrätt till åtta månaders fängelse för olaga tvång, utpressning och föregivande av allmän ställning, grovt brott. Han ska även betala 25 000 kronor i skadestånd till flickan.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons