Annons

”Har oavslutade affärer i HIF”

Sport • Publicerad 7 januari 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Burim Rexhepi spelar en viktig roll i HIF. Foto: Stefan Sandström
Burim Rexhepi spelar en viktig roll i HIF. Foto: Stefan Sandström

Det dröjde alltså några dagar in på det nya året innan Burim Rexhepi bestämde sig för att spela vidare i Hässleholms IF.

Varför tog det så lång tid?

Annons

– Det drog ut lite på tiden eftersom jag hade andra erbjudanden som var intressanta. I slutet av säsongen var jag helt säker på att spela vidare i HIF men sedan dök det upp grejer på vägen som gjorde att det inte blev ett lika enkelt beslut, förklarar Rexhepi.

Vad blev avgörande för ditt beslut?

– Många pusselbitar som till sist vägde över i HIF:s favör. Jag har spelat där i två år och har varit med om att bygga upp något som jag inte kände mig riktigt färdig med än. Jag är inte riktigt nöjd med förra säsongen och kände framförallt att jag har oavslutade affärer i HIF. Dan (Olofsson) spelar också en stor roll, jag har haft bra samtal med honom.

Missnöjet med 2016 skaver.

– Jag tycker nästan att vi tog ett steg tillbaka. Framförallt spelmässigt var det sämre än förrförra säsongen. Vi frångick det vi gjorde så bra 2015. Jag föredrar den fotboll vi spelade då och hoppas att vi hittar tillbaka till den i år, säger Rexhepi och nämner tryggheten i passningsspelet och bollinnehav som viktiga ingredienser.

Joel Wedenell skrev på för HIF tidigare i veckan och Rexhepi har inget emot att servera den forne skyttekungen. Däremot finns inte mycket som talar för att han kommer att få assistera Tommy Filipovic under 2017. Något Burim kommenterar så här:

– Jag spelar gärna med bra spelare, med spelare som levererar. Och ser man till Tommy så gör han det. Det är inget beslut för oss spelare att fatta utan för klubben och tränarna. Men all respekt åt Tommy Filipovic. Själv har jag aldrig gjort 21 mål under mina år i division två.

Burim Rexhepi svävar inte på målet för 2017:

– Det finns ett tydligt mål. Det är bara upp till oss själva om vi ska uppnå det.

Och det är en av de tre översta platserna?

– En av de platserna vill vi ha så att vi kan klättra uppåt.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons