I centrala Hässleholm blev vägarna snabbt svårframkomliga på grund av det rika snöfallet. Men de flesta bilisterna tycktes ta det lite extra lugnt på stadens gator. Värre var det på de stora vägarna.Foto: Hans Bryngelson
Snön bäddade in centrum i ett vitt ludd. Våren blev draperad i snövit spets, när snöbyarna drog ner längs Första Avenyen. Vackert – men frågan är om så många såg det när de hukande tog sig över Stortorget. foto: jörgen johansson

Stora trafikproblem i snöovädret

Hässleholm Så kom det. Det aviserade snöovädret, och genast ställde det till problem i trafiken.

Fyra lastbilar körde fast i snön på väg 21 i höjd med Tyringe vid 15-tiden och fick hjälpas loss efter att de fastnat i kön då en krockskadad bil skulle bärgas från platsen
Flera andra lastbilar runtom i Skåne körde också fast i snöovädret.

Samtidigt meddelades att alla tåg mellan Helsingborg och Hässleholm var inställda. Orsaken var framkomlighetsproblem. Bussar ersatte på sträckan. Men det var även svårt får bussarna att ta sig fram i snömodden.
Redan vid 15-tiden rapporterades också om flera avåkningar, däribland en buss i Dalby utanför Lund och en djurtransport i Skivarp.

Strax före 16 rapporterades om två lastbilar som blockerade väg 117 norrut utanför Bjärnum. Det resulterade i långa köar både vid Bjärnum och Vittsjö. Ett flertal bilförare blev fast i sina bilar i väntan på att vägen skulle bli körbar igen.
Snön var övergående och framåt kvällen övergick det till regn, men fortfarande halt på vägarna.

Dagens fråga

Tänker du på vad du slänger i toaletten?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×