Annons

Branschfrukost för näringsliv

Hässleholm Den 18 januari anordnar Teknikcollege ”Hässleholm nästa” en branschfrukost inom el, industri och teknik för näringslivet, utbildningsanordnare och yrkesverksamma inom branscherna.
Hässleholm • Publicerad 12 januari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Den 18 januari anordnar Teknikcollege ”Hässleholm nästa” en branschfrukost inom el, industri och teknik för näringslivet, utbildningsanordnare och yrkesverksamma inom branscherna. Tillsammans ska de samverka för att främja svensk industri och ungdomars möjligheter till arbete.

Hässleholms kommun har lämnat in en ansökan om att få Teknikcollege certifierat och genomför nu en stor satsning för att möta de kompetensutmaningar som finns inom branscherna i nära samarbete med kommunen, utbildningsanordnare och näringslivet.

Annons

För att öka andelen sökande till tekniskt och industriellt inriktade utbildningar på olika nivåer, har industrins parter tillsammans engagerat sig för att utveckla Teknikcollege Hässleholm nästa.

Agendan under frukosten är att diskutera vad som är aktuellt inom branscherna, vilka kompetensbehov som finns och hur utbildningsanordnarna kan arbeta för att främja svensk industri och ungdomarnas möjligheter till arbete.

Frukosten hålls i Maskinparken på Industriprogrammet, Jacobsskolan, mellan klockan 7.30 och 8.30.

Företag som redan har bekräftat sin medverkan är Automationsteknik AB, Microbas Precision AB, Tools Sverige AB, Bjärnums Stålprodukter AB, Nolato MediTor AB, IF Metall, Arbetsförmedlingen, Sveriges Byggindustrier och Installatörsföretagen.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons