Annons

Stora framtidsplaner för Härlöv

Kristianstad Svenska Handelsfastigheter vill investera stort i Härlövs handelsområde och förhandlingar med Kristianstad kommun pågår.
Publicerad 12 januari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Redan idag utgörs Härlövs handelsområde vid E22:an av cirka 25 olika butiker inriktade på sällanköpsvaror.

Flera fastigheter i området har redan förvärvats av Svenska Handelsfastigheter och nu har de börjat att förhandla med Kristianstad kommun om ytterligare köp av mark i området.

Annons

Viljan är att bygga ut handelsområdet med flera nya butiker, en livsmedelsbutik, drive-thru-restaurang och parkering. Dessutom identifieras möjliga utbyggnader av de lokaler som redan finns på platsen.

– Vi ser stora möjligheter till fler butiker som svarar mot besökarnas behov, bland annat med livsmedel, snabbrörliga konsumtionsvaror och specialiserade butiker, säger Lennart Sten, vd på Svenska Handelsfastigheter i ett pressmeddelande.

För att genomföra satsningen krävs dels markköp av Kristianstad kommun, dels förändringar av detaljplanen. Förhandlingar mellan kommunen och Svenska Handelsfastigheter pågår och en avsiktsförklaring har skrivits där beslut ska tas vid nästa kommunstyrelsemöte.

– Det känns bra att en stark aktör vill ta ett helhetsgrepp om området och visar engagemang och utvecklingsvilja. Omvandlingsplanerna skulle stärka Härlövs handelsområde, men också hela Kristianstad som handelsstad, säger kommunalrådet Pierre Månsson (L).

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons