Annons

Kritiseras för långsam vård

Publicerad 13 januari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Kvinnan inkom till akuten i Kristianstad vid 17-tiden med så stora magsmärtor att hon inte kunde gå för egen maskin.

Efter inledande provtagning placerades kvinnan på en bår och fick vänta där innan hon togs in på akutmottagningen några timmar senare.

Annons

Kvinnan uppger i sin anmälan att hon vid tretiden på natten fortfarande inte blivit undersökt av någon läkare. Då ska kvinnan, som vid det laget upplevde kraftiga smärtor och kramper, försökt resa sig med resultatet att hon föll ihop.

Först efter nästan ett halvt dygns vistelse på akuten blev kvinnan till slut undersökt av en läkare och behandling kunde påbörjas.

Efter att kvinnan anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har de nu behandlat anmälan och väljer att rikta kritik mot CSK. IVO menar att vården av kvinnan haft ett flertal brister och inte ”varit förenlig med kravet på en sakkunnig och omsorgsfull vård”.

Som en konsekvens av ärendet har verksamheten vidtagit åtgärder för att säkerställa att liknande incidenter inte inträffar i framtiden.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons