Annons

Naturfestival till Sibbhult

SIBBHULT Göinge naturfestival kommer i år till Sibbhult. Om en vecka anordnas festivalen i Sibbhults Folkets hus.
Östra Göinge • Publicerad 14 januari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Göinge Naturskyddsförening arrangerar den populära naturfestivalen och tidigare år har den varit i Hässleholm, Hästveda och senast i Osby. Om en vecka, lördagen den 21 januari, är det dags för den fjärde upplagan av Göinge naturfestival och då är det Sibbhults Folkets hus som gäller.

Under dagen samlas pengar in till Naturskyddsföreningens projekt ”Rädda skogen” och arrangörerna har som mål att få in 20 000 kronor.

Annons

Det blir en dag fylld med bildvisningar och utställning av foton – och så kan besökarna deltaga i en uppskattad fototävling. På förmiddagen kan alla som vill lämna in sina tre bästa naturbilder på ett USB-minne och som final på festivalen koras vinnaren i fototävlingen på eftermiddagen.

Från klockan 9.45 till 17 är det en rad olika bildvisningar.

”Sagres fågelfestival – observationer från Världens ände” av Anders Ekstrand, ”Borneo och Komodoöarna – Indonesiens naturskatter” av Magnus Mårtensson och ”Inom 20 minuter” av Lena Andersson står på programmet på förmiddagen.

Och efter lunch blir det ”Från grönsiskevår till hackspettevinter” av Eva Kronvall, ”Ölandspärlor i stort och smått” av Staffan Arvegård, ”Rockies Canyonlands and Desert – nio nationalparker, två storstäder och tre hisnande resor med ånglok” av Mikael Gustafsson innan ”Ett år i Vattenriket” av Mikael Gustafsson avslutar bildvisningarna på festivalen.

Försäljning av naturlitteratur och fågelholkar erbjuds också för naturintresserade som besöker festivalen.

Arrangerande Göinge Naturskyddsförening hoppas på stort intresse och ser fram emot att ha festivalen i vad de beskriver som en ”kanonfin visningslokal med biosittning”.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons