Annons

Kvibille plockade hem bucklan i Hesslecupen

Sport Finalbesegrade Röke med matchens enda mål.
Sport • Publicerad 16 januari 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Kvibilles damlag vann 2017 års upplaga av Hesslecupen. Foto: Marika Höghäll
Kvibilles damlag vann 2017 års upplaga av Hesslecupen. Foto: Marika Höghäll

Kvibille har blivit ett återkommande inslag i Qpoolen. Och Halmstadstjejerna hade höga förväntningar när de kom till Hässleholm på söndagsmorgonen.

– Vi kom hit med två lag och målet var att ta båda till final. Nu blev det ett lag till final och det laget vann, säger Erica Eriksson som alltså gjorde finalens enda mål.

Annons

– Jag är mittfältare när vi spelar ute, jag är ganska defensiv och brukar inte göra mål, berättar en jublande glad segerskytt.

Finalplatsen var Rökes bästa prestation i futsalsammanhang,

– Vi är ju egentligen ingen riktig innecupförening. Det är ganska många spelare som väljer bort den delen av säsongen. Det är alltid surt att förlora sista matchen, en final, men vi är jättenöjda med vår insats, säger Röketränaren Daniel Johnsson som hade fyra nyförvärv med sig till Qpoolen.

Han pekar på att finalförlusten kan bli användbar längre fram i vår:

– Den kan bli lite tändvätska inför serien där vi möter Kvibille.

Matchen om tredjepris gick mellan Wä IF och Näsums IF och här blev spelande tränaren Angelique Sandberg Winther (tidigare KDFF och Vittsjö) segerskytt när hon satte 2–1-målet för Näsum.

Arrangerande FC Hessleholm hade med tre lag i Qpoolen. Två åkte ut i gruppspelet medan det tredje tog sig till kvartsfinal där det blev uddamålsförlust mot slutsegrande Kvibille.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons