Annons

Skolchef: Beror på hur man jobbar

Eslöv • Publicerad 6 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

– Då var de 54 elever. Sedan har de legat på 59 elever i två klasser.

Är inte det för mycket?

Annons

Men det blir väldigt många människor santidigt i varje klassrum?

Fjärde årskursen på Norrevångsskolan har också 60 elever, medan Sallerupskolan har 40-45. På Norrevång har rektorn valt att dela klasserna i tre med 20 elever i varje.

– Men det handlar om vilka lokaler och vilken personal man har och hur barngrupperna ser ut. Det är en rektorsfråga. Men man måste få rum i lokalerna, det är en förutsättning, säger Lena Planken.

– Det är trångt på samtliga skolor inne i staden. Det finns en del platser på landet, men inte så många. Det måste byggas nytt och byggas ut. Det är inte alltid så att vi kan välja hur stora klasserna ska vara. Vi får göra det bästa av situationen. Och det är mycket på gång i kommunen.

En av rektorerna ska skriva ett svar till mamman som skrivit. Lena Planken har fått kännedom om att det finns elever i behov av stöd och säger att hon ger sitt stöd för rektor att lösa situationen.

Lennart Anderssonlennart.andersson@skd.se 0704-14 25 88
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons