Annons

Ensam kajman söker…

Söderslätt • Publicerad 23 februari 2017 • Uppdaterad 14 december 2021

Mannens stora innehav av reptiler kom till länsstyrelsens kännedom redan i november förra året, när man fick in en anmälan.

Annons

Någon större fara var det dock inte med djurhållningen i lokalen. Då.

I februari hörde mannens anhöriga av sig. Hans livsförhållanden hade förändrats på så sätt att han inte längre kunde ta hand om sina djur. På plats fick polisen då, på länsstyrelsens uppdrag, fånga in djuren för hand.

Djurens ägare har inte motsatt sig omhändertagandet och han har också frånsagt sig äganderätten över dem.

Tre av de mindre krokodilerna har fått nytt hem hos mannens anhöriga men för bland annat kajmanen, nilkrokodilen och tre pytonormar är framtiden ännu oviss. De har fått tillfällig bostad på ett tropikcenter i Mellansverige. Enligt Gårdlund ser det dock ljust ut för dem, även om de, på grund av kraven, inte är lätta att husera.

I hanterandet av ärendet har man haft god hjälp av de erfarenheter som drogs under det uppmärksammade ärendet med nilkrokodilen Kajsa (tidigare känd som Kaj) som hittades i Malmö för ett par år sedan.

Annons

Mattias Gårdlunder berättar att intresset för ormar, krokodiler och andra reptiler växt kraftigt, något han tror har med sociala medier att göra.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons