Annons

Flera brott i rad gav nytt fängelsestraff

Osby En 21-årig man bosatt i Osby har dömts till tre månaders fängelse för bland annat misshandel, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och rattfylleri.
Osby • Publicerad 24 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Den 21-årige mannen förekommer redan i nio avsnitt i belastningsregistret. Detta får nu ytterligare påspädning.

Det var i september 2015 som 21-åringen misshandlade en man på Coops parkering i Osby.

Annons

Två poliser blev vittnen till händelsen och sprang mot parkeringen. Strax därefter körde en bil i hög fart ut från parkeringen och var nära att köra på ett vittne. Vittnet uppgav att det var den misshandlade mannen som körde.

En av poliserna kände igen 21-åringen i bilen och den andre polisen såg hur 21-åringen efter att han sparkat på målsäganden hoppade in i denna bil och rivstartade för att i hög fart lämna platsen. Han accelererade även bilen ett par gånger mot målsäganden

Målsäganden berättade i förhör på sjukhuset att det var 21-åringen som misshandlat honom. Denna uppgift tog han dock tillbaka vid huvudförhandlingen.

I juli i fjol stoppades 21-åringen också när han körde runt på gatorna i centrala Osby. Han saknade då körkort samt var påverkad av narkotika. När polisen försökte stoppa honom fortsatte han med en hastighet av cirka 100 kilometer i timmen genom centrum, mot rött ljus och genom skymda korsningar. Först vid rondellen vid Västra Storgatan/väg 15 fick han sladd och stannade.

I september i fjol stoppades han även på väg 23 när han körde bil påverkad av narkotika.

21-åringen erkänner olovlig körning och rattfylleri. Däremot förnekar han misshandel.

Mannen har tidigare dömts till fängelse för hot mot tjänsteman, försök till utpressning, misshandel, olaga intrång. olovlig körning, rattfylleri samt grov stöld.

Fakta:

En 21-årig man bosatt i Osby har dömts till tre månaders fängelse för bland annat misshandel, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och rattfylleri.

Helén Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons