Annons

Emmaljunga vann division 4

Sport • Publicerad 27 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Segern mot tabelltrean Landskrona satt dock långt inne. Efter första perioden ledde landskroniterna med 2-1 och Emmaljunga gick inte riktigt att känna igen.

– Man märkte att mycket stod på spel och det kändes att det fanns en viss nervositet, säger Emil Martinsson.

Annons

Landskrona fortsatte att vara det hungrigare laget i andra perioden.

Men tack vare en stark insats av Emmaljungamålvakten Anders Lindberg lyckades Emmaljunga likväl vinna perioden med 1-0 och således komma ut till period tre med ett likaresultat.

– Han räddar oss flera gånger om i andra perioden, kommenterar Martinsson och berättar att laget snackade ihop sig inför tredje perioden:

– Vi skulle ta oss i kragen och göra som vi brukar.

Tredje periodens enda mål fixade Patric Johansson med ett skott utifrån. Målet innebar att Emmaljunga vann både matchen och serien.

Och då började firandet?

– Vi var några som firade lite. Men det blir mer firande nästa helg, säger Martinsson som betonar vikten av att vinna den sista matchen för att gå obesegrade genom säsongen:

– Vi har fortfarande vår (förlust)nolla att försvara!

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons