Annons

Lönsboda vann svängig match mot Munka

Sport • Publicerad 27 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

– Matchen hade två ansikten, suckar spelande Lönsbodatränaren Timmy Nilsson.

Analysen stämmer inte minst in på första perioden. Timmy Nilsson gjorde själv matchens två första mål innan Lukas Björkheim satte 3-0 för hemmalaget och LIBK satt till synes säkert i förarsätet.

Annons

Men i första periodens 17:e minut gjorde gästerna Munka Ljungby inte mindre än tre mål och plötsligt var matchen kvitterad.

– Vi gör flera misstag i mittzon som straffar oss hårt, säger Timmy Nilsson, vars lag ändå lyckades göra 4-3 innan den inledande periodens var över.

Därefter bytte lagen mål med varandra innan Munka Ljungby för första gången i matchen lyckades ta ledningen med ungefär åtta minuter kvar.

LIBK:s Karl Rosholm såg med ett par minuter kvar till att utjämna matchen ännu en gång och således stundade förlängning.

I förlängningen tog hemmalaget över matchen och inför en entusiastisk hemmapublik på 215 personer avgjorde André Svensson i powerplay.

– I förlängningen kändes det som att det var vi som gick för vinsten, säger Timmy Nilsson.

Två sköna poäng för LIBK som nästa helg tar emot Malmö i säsongens näst sista match.

– Vi ska göra vårt och ta våra poäng. Vi kan inte lita på något annat lag i den här serien, säger Timmy Nilsson som menar att det finns något gott att ta med sig från övertidsvinsten mot Munka Ljungby:

– Vi spelar till slutsignal och ger inte upp. Dessutom gör vi lite fler mål och har ett gott självförtroende.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons