Annons

Barn springer för sjuka barn

Osby Nästa fredag den 7 april kommer omkring 400 elever från Klockarskogskolan och Parkskolan i Osby samt elever från Killebergsskolan att delta i Team Rynkeby Skolloppet.
Osby • Publicerad 29 mars 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Nästa fredag den 7 april kommer omkring 400 elever från Klockarskogskolan och Parkskolan i Osby samt elever från Killebergsskolan att delta i Team Rynkeby Skolloppet.

Loppet organiseras av Team Rynkeby Fonden och är Nordens största välgörenhetslopp för skolelever. Skolloppet arrangeras fredagen före påsklovet på hundratals skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Annons

Syftet med Team Rynkeby Skolloppet är att motivera eleverna till att röra på sig, samtidigt som de tillsammans med andra skolor i Norden är med och samlar in pengar till barn med allvarliga sjukdomar.

I Sverige, Finland och Norge samlar alla deltagarna in pengar till Barncancerfonden, där insamlingen bland annat bidrar till att finansiera livsviktig forskning.

Innan loppet har eleverna också möjlighet att ingå i ett mikrosponsoravtal med familjer, vänner och lokala företag. I avtalet uppmanas sponsorerna att skänka ett mindre belopp för varje varv eller kilometer som barnet springer. Varje elev har ett enskilt avtal.

Det är dock viktigt att understryka, att Team Rynkeby Skolloppet inte handlar om vilken elev eller vilken klass som har samlat in mest pengar utan här räknas alla bidrag. Och genom att medverka i loppet, är eleverna med och lyfter frågan och kunskapen om kampen mot barncancer.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons