Annons

Brister i kontrollen av ersättningar

Osby • Publicerad 19 april 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det är på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna som den aktuella granskningen har genomförts. En granskning som visar en rad brister när det gäller kontroll av förlorad arbetsinkomst när det gäller politiker.

Annons

Enligt granskningen betalades 643 554 kronor ut i förlorad arbetsinkomst under förra året. Sammanlagt handlade det om 35 personer.

När de gäller förtroendevalda som har en anställning kan även de få utbetalt ersättning för förlorad arbetsinkomst utan att styrka att de varit frånvarande från sitt ordinarie arbete.

Den aktuella granskningen visar också att det förekommit att utbetald ersättning baserats på ett intyg som är utfärdat tidigare än 2016.

En granskning har även gjorts vad gäller rutiner för representation, kurser och konferenser.

Annons

Fakta:

Det brister i kontrollen när det gäller utbetalningen av ersättningar för de förtroendevaldas förlorade arbetsinkomst i Osby kommun.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons