Annons

Vapenmannen släpptes

ÖSTRA GÖINGE Mannen som misstänks för bland annat grovt brott mot vapenlagen och olaga hot efter att han skjutit mot sin granne på påskafton är släppt.
Östra Göinge • Publicerad 19 april 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Mannen som misstänks för bland annat grovt brott mot vapenlagen och olaga hot efter att han skjutit mot sin granne på påskafton är släppt. Misstankarna mot honom kvarstår dock och utredningen pågår.

Norra Skåne berättade i går om mannen som på påskafton sköt mot sin granne och även ska ha skjutit mot polisen med vad som troligen var ett luftvapen.

Annons

Det var när en kvinna på en ort i Östra Göinge gick ut för att leta efter sina katter som mannen hotade henne med någon form av gevär och sköt mot henne.

Hon larmade polisen, som tyckte ut till platsen. Även poliserna ska ha hotats med vapnet och blivit beskjutna.

Mannen är sedan tidigare välkänd av polisen och i hans bostad hittades både vapen och narkotika.

Han greps av polisen och togs in till förhör. Nu är han släppt, men misstankarna gällande bland annat grovt olaga hot, grovt brott mot vapenlagen, hot mot tjänsteman och narkotikabrott kvarstår och utredningen fortgår.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons