Göteborg följt av Stockholm har störst skolsegregation i landet. Kristianstad kommer på åttonde plats. WARSZAWA 20131206 Elever och lärare använder böcker av papper, inte e-böcker, under lektion i en grundskoleklass i Warszawa, Polen. Foto: Katarzyna Korza / TT / kod 10510

Stor segregation i Kristianstad

kristianstad Kristianstad är en av Sveriges mest segregerade skolkommuner.

I 18 av landets kommuner är detta extra tydligt. Här finns skolor där de flesta elever har utländsk bakgrund och skolor där väldigt få elever har det. I hela landet är nu 350 skolor mycket segregerade.
Det är tidningen Dagens Samhälle som har undersökt segregationen i 3 500 skolor i landet och sammanställt en rankinglista över vilka kommuner som uppvisar högst skolsegregation.
Här hamnar Kristianstad på åttonde plats.
Malmö som är en stad med många invandrare finns inte med bland de 18 kommuner med antal skolor med minst 75 procent elever med utländsk bakgrund, enligt Dagens Samhälle.

Kristianstad har tagit emot många flyktingar genom åren och speciellat under flyktingvågen 2015.
Många bor i bostadsområdet Gamlegård. Kommunen och det kommunala bostadsbolaget ABK har flera olika projekt för att öka integrationen för invandrare och flyktingar.

I Kristianstad finns fyra skolor där mer än tre fjärdedelar av eleverna har utländsk bakgrund. Samtidigt finns det två skolor som har högst fem procent elever från andra länder.

Dagens fråga

Tänker du på vad du slänger i toaletten?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×