Tredje raka förlusten för IFK Hässleholm

Sport Sent straffmål sänkte gulsvart på blåsig B-plan.
Sport • Publicerad 22 april 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

IFK-Torns IF 1-2 (1–1)

Nej, det var onekligen inte särskilt roligt för den tappra publikskaran som stod vid Österås B-plan och försökte undvika att blåsa bort. De yttre förutsättningarna inbjöd inte till något skönlir och det radades upp felpassningar och bolltapp.

– Det blir mycket kamp och krig, säger Daniel Nilsson.

Och inledningsvis var det Torn som kämpade och krigade bäst. Gästerna dominerade första halvlek mot ett IFK som uppträdde ängsligt och hade stora problem med att få igång något vettigt spel. Det berodde mycket på väder och vind, men säkert också på att laget hade noll poäng och noll gjorda mål med sig från de två inledande matcherna i serien.

Torns André Johansson dundrade in 0–1 med en riktig drömträff efter en kvart och målet kändes logiskt i det läget av matchen. IFK hade förtvivlat svårt att skapa chanser, men i de 29:e minuten kom faktiskt gulsvarts första mål för säsongen.

Och premiärskytt blev – gästernas Niklas Nilsson. Han nickade, något stressad av Mohammed Hamdan, in Kojo Annors långboll i eget mål. Därmed leder Torns mittback IFK Hässleholms interna skytteliga...

1–1 stod sig halvleken ut och efter paus höjde sig IFK något. Hemmalagets Muhamed Resulovic drog visserligen på sig sitt andra gula kort och blev utvisad i den 55:e minuten, men trots en man mindre på plan höll IFK ihop det bra.

Hemmalaget skapade även en del ”nästan-chanser” och hade med lite flyt fått med sig minst en pinne. Men IFK är så här i inledningen av serien ett lag i motgång och lag i motgång har sällan flyt.

I den 82:a minuten tog inbytte IFK-mittbacken Philip Wikström bollen med handen i eget straffområde och André Johansson kunde från elva meter sätta sitt och Torns andra mål i matchen.

Ridå för IFK, som får vänta på säsongens första poäng.

Daniel Nilsson valde efter matchen att hylla sina spelares inställning.

– Killarna kämpar verkligen och sliter tillsammans som ett lag, säger han.

Filip Ranmo, Philip Wikström och Karim Al-Asi byttes alla in i andra halvlek.

– Vi börjar få tillbaka lite spelare som är med och krigar och en plats. Och vi måste jobba på även om det är uppförsbacke, säger Daniel Nilsson.

IFK-laget: Alexander Nilsson – Joel Andersson (Philip Wikström, 63), Linus Svensson, Egzon Ademi, Danny Gunnarsson – Philip Bengtsson, Muhamed Resulovic (utvisad, 55), Gustaf Lindroth – Kojo Annor, Mike Andrew (Karim Al-Asi, 73), Mohammad Hamdan (Filip Ranmo, 56).

Övriga avbytare: Adam Larsson, Waed Mohammed Ali Shaif, Carl ”James” Mujaguzi, Oskar Lindgren.