Annons

Vittsjö tog poäng mot topplag

Sport Vittsjö tog poäng mot topplag
Sport • Publicerad 22 april 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Ebba Hed gjorde Vittsjömålet direkt på hörna. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Ebba Hed gjorde Vittsjömålet direkt på hörna. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Det är bara att konstatera att Göingelaget fortsätter att vara ett spöke för Eskilstuna som trots tre försök ännu inte vunnit på Idrottsparken.

Vittsjö, som saknade nyckelspelare som Emmi Alanen, Clara Markstedt och Emma Lundh, hänge bra med i den första halvleken. Då kunde också Ebba Hed i den 17:e minuten göra 1–0 direkt på en hörna.

Annons

– Det var inte riktigt meningen att den skulle gå i mål då jag siktade mot mitten av klungan framför mål, berättar Hed som till sin glädje kunde se vinden ta tag i bollen och gå in bakom en snopen Emelie Lundberg i Eskilstunas mål.

Gästerna dominerade spelmässigt redan före paus men deras spelövertag blev ännu kraftigare efter paus. Så därför kom kvitteringen genom Mimmi Larsson i den 72:a minuten helt logiskt. Det kunde även blivit ett segermål för gästerna i slutminuterna men en svettig dubbelräddning från Vittsjömålvakten Shannon Lynn såg till att Vittsjö tog en viktig poäng.

– Tyckte vi hade ett bättre grepp om det hela i den första halvleken medan Eskilstuna hade det mesta av spelet efter paus, säger Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.

Som lät nyförvärven Osinachi Marvis Ohale och Hannah Wilkinson debutera i den andra halvleken.

– Detta då Amanda Persson hade problem med en sträckning medan Sandra Adolfsson hade besvär med en vad, säger Mårtensson.

Jan Rydén

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons