Annons

Ansvarig chef vill inte kommentera 90-åringens önskan

Eslöv • Publicerad 8 maj 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Förvaltningschefen Josef Johansson menar att han inte har möjlighet att svara på frågor om den 90-årige mannens boendeansökan, som föregick hans självmord.

Annons

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/05/08/fortvivlad-90-aring-tog-sitt-liv/" one_line="true"]

Han övergår till att prata på ett generellt plan och påpekar att den som söker ett särskilt boende ska göra en ansökan så att man kan få sin sak prövad.

Att ett önskemål hanteras rätt är viktigt för rättssäkerheten, påpekar Josef Johansson.

Ser du någon risk att det kan finnas brister i den här kedjan när man framför sitt önskemål? Att man får ett svar som uppfattas som nobben och så gör man inte en formell ansökan?

[contentcards url="http://www.skd.se/2017/05/08/525049/" one_line="true"]

Har du någon kommentar till dotterns upplevelse att pappan blev så besviken när han inte fick en boendeplats att han faktiskt tog sitt liv?

Annons

Men vad har du för kommentar till att han kände sig så pass desperat när han inte fick plats på boendet att han tog sitt liv?

Inte ens som medmänniska?

Men rent generellt – om det i dag dyker upp en 90-åring med svåra smärtor, skulle han få en plats på ett särskilt boende? Är det raka vägen in eller kan det vara så att man nekas en plats?

Toomas LaagusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons