Fint flyt för Vittsjö – vann i Borlänge

Sport • Publicerad 13 maj 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Linda Sällström gjorde 1–0 efter 20 minuter då hon i sedvanlig stil sprang sig fri och gjorde mål. Efter en halvtimme var det ytterst nära en kvittering. Men Sandra Adolfsson, för dagen mittback i Vittsjö, kunde rädda bollen som via hennes fot gick upp i ribban.

Kvitteringen skulle komma i den 40:e minuten då banans bästa spelare Tabitha Chawinga gjorde bort Vittsjös mittbackar Ifeoma Dieke och Adolfsson och satt 1–1 bakom Shannon Lynn.

I den 53:e minuten presenterade sig comebackande Emmi Alanen i matchen då hon på nytt gav Vittsjö ledningen med 2–1.

Kvarnsveden kom igen och Elizabeth Adda hade ett jätteskott i ribban minuten efter Vittsjömålet. När Armisa Cuc nickade in kvitteringen till 2–2 efter hörna kändes det som att hemmalaget hade greppet om segern.

Men det skulle ändå bli ett segermål för Vittsjö. Agnes Dahlström gav Linda Sällström en knuff vilket resulterade i en något billig straff. Sällström tog själv hand om straffen och satte 3–2 vilket blev segermålet i matchen.