Sjätte gången gillt för IFK

Sport • Publicerad 13 maj 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Gustaf Lindroth blev tvåmålsskytt när IFK Hässleholm tog sina första poäng i år. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

– I dag gör vi en bra prestation. Vi sätter ett bra försvarsspel och har en offensiv där vi skapar åtta–tio målchanser, sedan blev det kanske lite onödigt spännande.

IFK Hässleholm hade stort bollinehav, rullade bra och hade flera fina kombinationer i den första halvleken även om man emellanåt blev lite för stillastående.

Gästerna jublade för mål efter en halvtimme när en frispelad Danny Gunnarsson behärskat rullade bollen bredvid målvakten och in i mål.

Problemet var bara att bollen la sig vid hjulet till målställningen och därför tog sig inte hela bollen över mållinjen.

– Domarna sa att de hade ställt hjulen rakt så att de inte skulle påverka men sedan hade någon ändrat på dem. I det läget kändes det ganska typiskt för denna säsongen, medger Nilsson.

Fyra minuter före pausen blev det i alla fall måljubel – på riktigt. Danny Gunnarsson fälldes i straffområdet och Mike Andrew satte straffen till 1–0.

Vimmerby var det något hetare laget i andra halvlek, lyfte oftast långt men det uppstod även stora ytor och lägen för gästerna.

– Vi har tre frilägen från halva plan där vi borde ha gjort 2–0, 3–0 och 4–0.

2–0 kom istället i 73:e där Mike Andrew spelade fram till Gustaf Lindroth som placerade in bollen.

Vimmerbys reducering kom i 79:e på ett bra skott av Abdulrhman Kharma utanför straffområdet.

– Fast där borde det ha varit mer aktiv press från vår sida, tycker IFK-tränaren som anser att hans adepter annars spelade klokt i andra halvlek.

I 87:e chippade Karim Al-Asi bollen över backlinjen fram till Gustaf Lindroth som plockade ner och avslutade – 3–1.

Oskar Stejdahl reducerade på ett skott som touchade en IFK-are och ställde Adam Larsson i slutminuterna.

Det var en seger som smakade mumma för de för dagen blåvitrandiga IFK-arna.

– Vi hade gjort plats i bussen så att vi kunde lasta in tre poäng och ta med oss hem, säger en glad Daniel Nilsson.

Fakta:

IFK Hässleholm: Adam Larsson – Filip Ranmo, Linus Svensson, Philip Wikström, Danny Gunnarsson – Abelto Ikose, Gustaf Lindroth, Muhamed Resulovic – Kojo Annor, Mike Andrew, Karim Al-Asi.

Ersättare: Philip Bengtsson, Waed Shaif, Joel Andersson (alla tre kom in i andra halvlek), Robin Svedberg Roth, Isak Olsson, Carl James Mujaguzi och Carl Lundahl Persson (mv).