Annons

Skånsk vildmark ska locka kineser

Osby/östra göing Häst och vagn, en tyst och stilla skog, mjuk mossa, en bit smörgåstårta, en kanelbulle, en Sverigebakelse samt en kopp kokkaffe tillagad över öppen eld. Så ska de kinesiska turisterna möta den nordöstra delen av Skåne
Osby • Publicerad 18 maj 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Kinas ekonomi växer och allt fler kineser ger sig ut på längre semesterresor. Då gäller det att hänga på och visa vad man har att erbjuda sina besökare.

– När kineser tänker på Europa är det ofta länder som England, Frankrike och Tyskland som dyker upp i tankarna, berättar Dan Peng som är på besök i Skåne för att ta del av möjliga turistmål och aktiviteter.

Annons

Det är Turism i Skåne som jobbar med att sälja in Skåne som ett attraktivt besöksmål till bland annat kinesiska researrangörer. Och faktum är att antalet övernattningar när det gäller kinesiska gäster ökat markant det senaste åren.

Att åka häst och vagn i skogen under ordnade former är tydligen ett lagom stort äventyr för kineserna. När kanotfärder och vandringar i terrängen kommer på tal så skakar Dan Peng bara på huvudet. Det skulle aldrig fungera.

Under hästturen fotograferar och filmar Dan Peng flitigt och när ekipaget närmar sig en glänta stannar hästen Fjodor nästan automatiskt. Här är nämligen den ordinarie fikaplatsen.

Annons

Dan Peng verkar nöjd med besöket och drar vidare till Mölle som är det sista stoppet innan hemresan. Därefter får vi se om kineserna känner ett sug efter skog, hästtur och svenskt fika.

bild 1/2
Häst och vagn genom Göingeskogen är lagom exotiskt.
Skåne ska marknadsföras för de kinesiska turisterna. Dan Peng fotograferar Swedish fika.
Häst och vagn genom Göingeskogen är lagom exotiskt.
Skåne ska marknadsföras för de kinesiska turisterna. Dan Peng fotograferar Swedish fika.
Helén Fingalssoon
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons