Anders O Johansson. FOTO: PETER PAULSSON

Redo för sin sista gudstjänst i Broby

BROBY Söndagens högmässa i Broby kyrka innebär slutpunkten för en epok. Anders O Johansson-epoken.
Efter 15 år som kyrkoherde i församlingen håller han sin sista gudstjänst i Broby innan han lämnar för nya utmaningar i Malmö.

Det är 33 år sedan Anders O Johansson flyttade till Broby, 27 år sedan han började jobba inom församlingen och 15 år sedan han blev kyrkoherde. På söndag tackar han för sig i Broby-Emmislöv församling.

Känns det vemodigt?
– Jag har hållit på så länge här så nu är det dags att lämna över till någon annan. Jag är tacksam för tiden jag har haft i Broby. Men allt har sin tid, står det i skriften, säger Johansson inför söndagens gudstjänst.
1 augusti börjar han sitt nya jobb i Malmö och S:ta Maria kyrka, eller Mariakyrkan som den kallas i folkmun.
– Det är ju en ny tjänst. Jag ska hålla gudstjänst och andakt, ägna mig åt själavård och bygga gemenskap, säger Johansson, som ser fram emot utmaningen att möta och försöka hjälpa människor från fler olika – och i många fall utsatta – grupper.

Hans sista gudstjänst i Broby kyrka lär bli välbesökt och det är fler personer än vanligt som medverkar.
– Det är ju en vanlig högmässa, men det blir många medverkande, några fler än vanligt, även om vi brukar ha många medverkande även i vanliga fall.

Kommer du att lämna Broby helt och hållet när du börjar i Malmö?
– Nej, jag har kvar mitt hus här och jag har ju fått många kontakter här som jag inte kommer att släppa.

Dagens fråga

Brukar du delta i diskussioner kring nyheter i sociala medier?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×