Annons

Zaphira fick bollen i hål på Golfens dag

KNISLINGE Runt om i landet bjöd golfklubbar in till Golfens dag på lördagen. En av klubbarna som hade öppet hus med golf och underhållning var Östra Göinge GK.
Östra Göinge • Publicerad 21 maj 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Golfens dag på Östra Göinge GK.
Golfens dag på Östra Göinge GK.

Zaphira är 15 månader gammal och besöker golfklubben i Knislinge tillsammans med mamma Louise Jönsson. Hon befinner sig på puttinggreenen och energin är det inget fel på.

Mamma Louise har lite svårt att hänga med när Zaphira susar fram på greenen med bollarna.

Annons

Då och då synar hon klubban (en putter), men hon kommer på ett smartare och bättre sätt att få ner bollarna i hålet – Zaphira tar helt enkelt en boll i handen och placerar den i hål.

Golfens dag är en nationell satsning på att locka nya medlemmar till sporten.

Efter flera tuffa år ökar antalet spelare i Sverige på nytt och Kent Gustavsson i Östra Göinge GK:s medlemskommitté berättar att klubben har fått runt 50 nya medlemmar plus att ett antal nybörjare håller på att ta grönt kort.

Under Golfens dag fanns möjlighet att prova på olika sorters slag – långa slag, chippar och puttar – och för redan frälsta var det givetvis läge att ge sig ut och spela 18 hål i det ljuvliga vädret.

Kent Gustavsson lyfter fram golfens fördelar:

– Förutom att det är roligt att spela är det väldigt socialt, en möjlighet att träffa folk. Och så är det friskvård.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons