Annons

15-åring åtalas för mordförsök på vaktmästare

MALMÖ På måndagern kom åtalet mot den 15-årige tonåring i Malmö som sköt på och allvarligt skadade en vaktmästare i februari i år.
Malmö • Publicerad 22 maj 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Det var på den här gården som 15-åringen kallblodigt sköt på vaktmästaren.
Det var på den här gården som 15-åringen kallblodigt sköt på vaktmästaren.

Rättsväsendet har kritiserats för att 15-åringen har fått sitta inlåst på ungdomshäktet i över tre månader. Pojkens mamma har också lämnat in en JO-anmälan om de tuffa restriktionerna.

Annons

Hon menar att det finns bevis för att 15-åringen befann sig på Roskildevägen, nära Pildammsparken den aktuella natten.

Polisens teori är att 15-åringen försökte stjäla vaktmästarens bil och att han då ska ha gått fram mot bilen och försökt avvärja det. 15-åringen lyckades köra en liten bit och krockade med en annan bil.

Blodspår pekade på att vaktmästare försökte att fly därifrån och därför också sköts bakifrån.

Polisen har trots flera försök inte kunnat hitta vapnet som användes för att skjuta vaktmästaren. Vid flera tillfällen har dykare dykt i en damm i Pildammsparken.

Ett tjugotal vittnen har gjort iakttagelser i samband med mordförsöket den 8 februari.

Annons

Av stämningsansökan kan man också utläsa att 15-åringen efter skjutningen ska ha flytt till en adress i närheten, varifrån han och tog taxi hem. En polishund har spårade också 15-åringen dit.

15-åringen nekar till alla anklagelser. Tidningen söker åklagaren för en kommentar om vilket straff som kan bli aktuellt om han fälls för försök till mord.

Enligt en rättspsykiatrisk undersökning misstänks nämligen 15-åringen ha varit allvarligt psykiskt störd när han sköt vaktmästaren.

Kristina DavidsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons