Annons

Ville träffa sina barn — hotade med kniv

Osby • Publicerad 22 maj 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var i början av april som mannen som inte bor i kommunen ska ha sökt upp en bror till sin före detta fru i Lönsboda. Anledningen ska ha varit att han ville ha tag i adressen till kvinnan som han tidigare varit gift med.

När brodern vägrade lämna ut adressen ska 35-åringen ha hotat honom med kniv samtidigt som han ska ha hotat att döda honom. Enligt brodern ska den tilltalade även ha hotat att döda sina barn.

Annons

35-åringen ska under cirka en månads tid har försökt förmå flera medlemmar i den förra fruns familj att lämna ut den adress där hon och deras två gemensamma barn bor.

Han ska bland annat ha sagt att ”det finns inget som kan rädda er, jag har inget att förlora”.

Vidare ska han ha sagt att om han inte får tillbaka sina barn kommer ”blod att spillas”.

Enligt uppgift ska mannen ha hotat att ta barnen och därefter lämna landet.

Efter skilsmässan har kvinnan fått ett skyddat boende och mannen har bara haft begränsad umgängesrätt, dock aldrig ensam.

Mannen är tidigare dömd till ett kortare fängelsestraff efter att ha misshandlat både frun och barnen.

Den aktuella dagen då mannen dök upp vid målsägarens dörr larmar en annan bror polisen. De båda bröderna hade kontakt med varandra och båda två var medvetna om att 35-åringen kunde bli hotfull.

När polisen anlände till platsen höll den tilltalade på att lämna platsen i en bil. Han stoppades däremot och polisen kunde gripa honom. En husrannsakan i bilen genomfördes och då påträffades inte mindre än sju knivar av varierande modell.

35-åringen medgav att det var hans knivar men uppgav att han hade dem med sig eftersom han höll på att flytta.

35-åringen som nu sitter häktad i väntan på rättegång förnekar brott när det gäller samtliga misstankar.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons