Annons

Han talade om sitt livs välsignelser

Personligt Minnesord efter Ingvar ”Inge”Ivarsson.
Personligt • Publicerad 29 maj 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Ingvar ”Inge”Ivarsson har avlidit i en ålder av 92 år. Närmast anhöriga är makan Maj, döttrarna Margareta och Elisabet med make Andrew och barnbarn samt bror Bert-Eve.

Annons

1950 började han arbeta hos Bror A Nilssons herrekipering. Han arbetade där tills 1958. Wille och Britta blev cheferna då han arbetade på Willes. Inge Ivarsson tyckte alltid det var roligt att gå till jobbet och träffa trevliga kunder och goda arbetskamrater. Han arbetade i 23 år på Brännborns i Örkelljunga, en betydelsefull del av hans liv.

Engagemanget i Frälsningsarmén var en stor del av Inges liv. Han arbetade med insamlingar och kollekterade under många år under Frälsningsarméns motto; ”With heart to God and Hand to Man”. Han gladdes åt hur givmilda människor var om han bara gick ut och ställde sig till förfogande.

Inge Ivarsson var intresserad av sin hembygd och läste gärna tidningar. Veteranbilar var ett annat intresse. Han var i sin ungdom med i Vittsjö folkdanslag. Han älskade dragspels- och hawaiimusik.

Han prisade alla som gav honom hjälp och talade med tacksamhet om sitt livs många välsignelser. Inge sjöng ofta sånger om himlen med stor förvissning om var han skulle få leva i all evighet.

Familjen gm Elisabet Lyne
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons