Annons

Nu ska ”Grytorna” användas igen

TYRINGE Stigar rensas från skräp och bänkar och skyltar ska sättas upp. Det är en delvis ny Sanatorieskog som håller på att växa fram.
Hässleholm • Publicerad 3 juni 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Bo Ljunggren, Erling Börjesson och Sven-Ingvar Jönsson var på plats i Sanatorieskogen och rensade stigarna kring ”Grytorna”. Foto: Robert Rolf
Bo Ljunggren, Erling Börjesson och Sven-Ingvar Jönsson var på plats i Sanatorieskogen och rensade stigarna kring ”Grytorna”. Foto: Robert Rolf

Efter avverkning i Sanatorieskogen är nästa steg att röja och snygga upp skogen så att stigar blir framkomliga så att skogen kan användas så som många vill.

– Just nu är det här vid ”Grytorna” som vi vill få snyggt. Vi har en tanke om att kunna spela teater eller musik här med publik på slänten eller här uppe, precis som det var en gång i tiden, säger Sven-Ingvar Jönsson som är Tyringe byalags projektansvarige.

Annons

Arbetet de håller på med är att ta bort ris och annat från de många stigarna, det ris som entreprenören lagt ut i skogen kommer de inte att göra något åt.

– Jag vet att det inte ser så snyggt ut men det har lagts ut för att skydda marken, och sen kan det inte köras i flismaskinen för då riskerar knivarna där gå sönder. Men om ett par, tre år ska det vara borta, säger Sven-Ingvar Jönsson.

Han anser dock att det inte varit så stor påverkan på skogen och att entreprenören gjort vad de kunnat för att vara rädd om framför allt stigarna.

– En skogsavverkning ser inte kul ut, men det måste ses på lång sikt. Vi kommer att sätta upp nya skyltar och bänkar här i skogen, och vår förhoppning är att alla ska uppskatta det, säger Sven-Ingvar Jönsson.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons