Annons

Skolelever badar gratis i sommar

GLIMÅKRA/HANASKOG Även i år får samtliga elever i Östra Göinges grundskolor bada gratis på friluftsbaden hela sommaren. Satsningen är en del av kommunens folkhälsoarbete.
Östra Göinge • Publicerad 8 juni 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Redan i fjol fick elever upp till och med årskurs 9 ett säsongskort till antingen Hanaskogsbadet eller Trollabadet i Glimåkra. Och i år satsar kommunen på nytt på att låta eleverna bada gratis i sommar.

Tanken är dels att kommunens barn- och ungdomar ska komma ut och röra på sig, dels att baden ska fungera som mötesplatser där ungdomarna kan träffa gamla och nya vänner.

Annons

Eleverna får sitt säsongskort i samband med att vårterminen avslutas.

– Det är viktigt för oss att kunna erbjuda ungdomarna i Östra Göinge en aktiv, social och rolig fritid. Jag hoppas att initiativet bidrar till en fantastisk sommar för alla våra grundskoleelever, kommenterar Sofia Nilsson (C), ordförande i omsorgs och utbildningsutskottet.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons