Lieke Martens gratuleras efter det att hon gjort Rosengårds första mål. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Välspelande Rosengård slog Vittsjö

FC Rosengård tog direkt ett fast grepp i det Damallsvenska Skånederbyt på Idrottsparken i Vittsjö. De gjorde två mål den första kvarten och vann till slut med 3–0.

– Skönt med en riktigt bra genomförd match efter att vi haft det tufft i inledningen av serien, säger Rosengårdtränaren Jack Majgaard Jensen.
1–0 kom i den tionde minuten då Lieke Martens drog på ett skott utanför straffområdet som överraskade Shannon Lynn i hemmamålet. Några minuter senare blir det även 2–0 då Ella Masar spelade fram Lotta Schelin som lobbade in bollen över en maktlös Lynn i hemmamålet.
Vittsjös bästa chans i matchen kom strax efter paus då Hannah Wilkinson var stark i en närkamp mot Rosengårds mittlås Amanda Ilestedt och Emma Berglund. Hon grävde fram bollen till Linda Sällström som sköt bollen i Zecira Musovics högra stolpe.
Resten av tiden höll sedan gästerna från Malmö matchen i ett järngrepp och gjorde i stort sett vad de ville. De skulle även göra ytterligare ett mål då Ella Maser lyfte in bollen efter det att Shannon Lynn rensat en långboll framför fötterna på Lotta Schelin.
– Tyvärr så visade vi inte upp vårt bästa försvarsspel idag. Dessutom krävs det att vi gör mål på våra chanser framåt om vi ska kunna rubba Rosengård, säger Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.
Jan Rydén

×