Annons

Nytt villaområde på väg att se dagens ljus

knislinge – Det här blir ett jättelyft för Knislinge, säger Patric Åberg, (M), som på måndagen tog första spadtaget för det nya villaområdet i kvarteret Rosenkvartsen.
Osby • Publicerad 19 juni 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Patric Åberg (M).
Patric Åberg (M).

Inflyttningen till Knislinge ökar och därmed också behovet av bostäder och förskolor.

Vad gäller förskola finns redan en med tre avdelningar och planering pågår för ytterligare en förskola på sex avdelningar.

Annons

Och på måndagen togs då första spadtaget, eller ”grävtaget” eftersom det gjordes med en grävskopa, för villatomter i kvarteret Rosenkvartsen på området som kallas för Nya Väster.

– Den här första etappen handlar om elva tomter, totalt ska det bli 25, säger kommunalrådet Patric Åberg (M).

Den allmänna bostadsbristen och ökande villapriser gör att många vill bygga nytt eftersom skillnaden i pris minskar när begagnade villor blir allt dyrare.

– Vi har redan en handfull intressenter på villatomterna och hoppas förstås att vi säljer allihop, säger Patric Åberg.

Området där villorna ska byggas är attraktivt med naturen alldeles inpå knuten.

– Knislinge växer och har gjort så i ett par år, orten ligger bra till i förhållande till exempelvis Kristianstad och vi jobbar på att förbättra kollektivtrafiken.

En av anledningarna till att Knislinge är attraktivt för inflyttning är också, enligt Patric Åberg, att det finns en bra service och ett brett föreningsliv.

Det är inte minst intressant för unga barnfamiljer som vill ha nära till förskola, skola och fritidsaktiviteter.

Det som sker nu med kvarteret Rosenkvartsen är att området ska iordningsställas med vatten och avlopp, det ska byggas vägar och sättas upp belysning innan tomterna kan säljas.

Tomternas storlek är ännu inte fastställda genom lantmäteriförrättning utan viss förändring kan ske fram tills köpekontrakt tecknas.

Annons

Tomtpriset är inte heller fastställt.

Planen är att byggnation ska kunna ske under hösten 2017.

evafri
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons