Vittsjö föll mot mästarna

Sport Vittsjö GIK var chanslösa
Sport • Publicerad 25 juni 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Ebba Hed fick hoppa in och ersätta skadade Clara Markstedt redan efter tio minuter. FOTO: JÖRGEN JOHANSSON

Vittsjö GIK var chanslösa i dagens hemmamatch mot de regerande svenska mästarna Linköpings FC som vann med 2–0 efter ett mål i vardera halvlek.

– Jag tyckte ändå det var en bättre prestation än senast mot Rosengård, säger Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.

Trots att Linköping tappat spelare som Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius så ser de lika starka ut som under fjolåret.

Första målet kom i matchens 35:e minut då Marika Banusic sköt in en frispark strax utanför straffområdet. Upprinnelsen var en felpassning från Vittsjöförsvararen Alexandra Benediktsson som fick fälla Banusic.

2–0 kom strax efter paus då Linda Hurtig i ett flygande Linköpingsanfall slog ett fint inlägg till norskan Kristine Minde som vid bortre stolpen förpassade bollen i mål.

Olyckligt för Vittsjö var att Clara Markstedt fick lämna planen redan efter tio minuter på grund av en knäskada. Dessutom var det en handssituation strax innan paus då Emmi Alanen slog ett inlägg som Claudia Neto blockerade. Bollen studsade upp på armen men domaren Pernilla Larsson friade.

– Jag sitter för långt ifrån för att se. Men samtidigt är damfotbollen väldigt ärlig och det var ju många som reagerade, säger Mårtensson.

Vittsjö avslutar vårsäsongen borta mot Hammarby på torsdag. För Linköping väntar ett toppmöte mot Eskilstuna samma dag.