Annons

Kent Ekeroth (SD) döms för misshandel

Inrikes Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) döms till dagsböter för ringa misshandel efter ett bråk på Stureplan i fjol, det skriver Aftonbladet.
Publicerad 28 juni 2017 • Uppdaterad 29 november 2021

Kent Ekeroth åtalades i februari för ringa misshandel efter att han slagit en nu 21-årig man i en krogkö på Strureplan i slutet av förra året. Tingsrätten har i sin dom kommit fram till att det Kent Ekeroth utdelat ett slag mot den 21-åringe mannen.

Handlandet ska ha varit uppsåtligt och uppenbart. Rätten konstaterar vidare att Ekeroth vid det aktuella tillfället inte utsatts för något slag från den målsägande eller någon annan person. Påföljden blir dagsböter på sammanlagt 38 400 kronor.

Annons

Kent Ekeroth har redan kommenterat domen på sin Facebooksida "Det är en felaktig dom rakt av. Åklagaren motbevisade på inget sätt min nödvärnsinvändning. Jag kommer överklaga."

Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson har tidigare sagt att om det blir en fällande dom, måste Kent Ekeroth lämna sin post som riksdagsledamot.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons