Annons

Nu diskuteras ett nytt äldreboende

HÄSSLEHOLM Attendo är fortfarande intresserat av att bygga ett privat äldreboende i Hässleholm. Samtidigt finns alternativet att bygga nytt i kommunal regi.
Hässleholm • Publicerad 28 juni 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Diskussioner har nu inletts mellan politiker från omsorgsnämnden, tekniska nämnden och kommunstyrelsens arbetsutskott kring en stor framtida investering i ett nytt äldreboende i Hässleholm.

Omsorgsnämnden har sedan tidigare signalerat att det kommer att krävas 185 nya platser på särskilt boende i kommunen fram till år 2030.

Annons

– Det är angeläget att man säkerställer tillgången på platser så att vi inte sitter med behövande som bara får tillgång till hemtjänst. Behovet finns inte nu men växer successivt, säger omsorgschefen Annika Andersson.

Det privata vårdbolaget Attendo har redan visat intresse för att tillsammans med Skanska och Ikea bygga ett nytt äldreboende på Hassellunden.

Enligt Annika Andersson finns också en intressent som vill bygga och sedan hyra ut boendet till kommunen.

Ett tredje alternativ är att kommunen eller det kommunala bostadsbolaget Hässlehem själv bygger och driver boendet.

– Det har varit en principdiskussion kring vilken väg man ska gå men man har inte tagit ställning än. Det kommer att bli ett nytt möte i september, säger Annika Andersson, som tillägger att det fortfarande parallellt pågår diskussioner kring att bygga ut Ekegården, ägt av Kunskapsporten.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons